VN blokkeert poging Rusland om rechten af te pakken van homo stafleden

Poetin heeft zijn pijlen gericht op de roze medemens binnen de Verenigde Naties (VN). De Russische president wilde hun rechten als stafleden van de VN afnemen en zocht steun bij andere landen waar de LHBT’s weinig te zoeken hebben. Met 80 tegen, 43 voor en 37 onthoudingen is het Russische voorstel bij de VN van tafel geveegd.

Sinds de anti-homowet in 2013 in Rusland inging, zijn er meer dan 300 anti-homo-aanvallen gemeld: tien keer zoveel als daarvoor. Na een debat van een jaar bood de VN secretaris-generaal Ban Ki-moon alle stafleden van de VN aan om hun partnerschap te legaliseren. Of ze nou lesbisch, homo- of hetero zijn: álle VN-stafleden over de hele wereld, ook in veel van de 76 landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Poetin wilde hieraan met de hulp van andere homofobe staten een eind te maken.

Lees ook:Poetin wil homoseksuele VN-stafleden rechten ontnemen
Lees ook:Conchita ‘zou geen nee zeggen tegen ontmoeting met Poetin’
Lees ook:Gratie voor homokoppel Malawi
Lees ook:Ban Ki-moon vindt verbod op homoseks in India ‘intolerant’
Lees ook:VN-chef Ban Ki-moon prijst Ierland voor ‘historische’ overwinning van gelijkheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>