Eerste Kamer schrapt ontslagmogelijkheid homodocent

De Eerste Kamer heeft de ontslagmogelijkheid van homoseksuele docenten geschrapt, door de zogenoemde ‘enkele feitconstructie‘ af te schaffen. Daarmee konden religieuze scholen roze leerlingen en docenten weren. Het was de laatste belofte uit het Roze Stembusakkoord uit 2012 die nog moest worden ingelost.

Op 3 september 2012 tekenden negen politieke partijen het Roze Stembusakkoord dat COC Nederland had opgesteld. Er is verplichte voorlichting op scholen gekomen, de weigerambtenaar is van de baan, lesbische moeders zijn nu automatisch meemoeder en transgenders hebben geen operatie meer nodig om op papier hun geslacht te laten veranderen. COC-voorzitter Tanja Ineke sprak van een ‘historische dag, een geweldig moment voor de emancipatie van LHBT’s in Nederland.’

Het COC pleit nu voor een nieuw akkoord met vijf nieuwe beloften en riep daartoe op in een open brief in de NRC van 18 november 2014: een verbod op discriminatie van LHBT’s in de Grondwet, een verbod op discriminatie van transgenders in de Algemene Wet Gelijke Behandeling, hogere straffen bij discriminerend geweld, een einde aan de officiële geslachtsregistratie en een goede wettelijke regeling voor meerouderschap.

Lees ook:Ook PvdA wil verbod LHBT-discriminatie in de Grondwet
Lees ook:Koning bezoekt 70-jarige COC
Lees ook:Nieuwe transgenderwet: ‘eindelijk zeggenschap over eigen geslacht’
Lees ook:COC Roze Stembusakkoord 2017 een feit
Lees ook:Discriminatie LHBT-leraren in Ierland verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>