Homo NS-conducteur mishandeld

Opnieuw is een NS-conducteur mishandeld. Zaterdag werd een man bespuugd en in zijn buik geschopt bij treinstation Helmond ‘t Hout. Ook werd de homoseksuele conducteur uitgescholden. De 28-jarige dader was het niet eens met de boet die hij voor zwartrijden van de conducteur kreeg.

De dader is aangehouden en de conducteur heeft aangifte gedaan. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een conductrice ernstig mishandeld in de trein tussen Hoofddorp en Schiphol. De laatste tijd hebben NS-conducteurs veel te maken met geweld. ‘Het zijn geen incidenten meer, het geweld is structureel’, aldus Wil Eilert van de spoorwegvakbond VVMC. Volgens hem worden dagelijks twee NS-medewerkers slachtoffer van bedreigingen, bespugen en klappen. Het probleem zou zijn verergerd toen de Spoorwegpolitie werd opgedoekt en vervangen door de Nationale Politie.

Lees ook:Ook in Eindhoven dit weekend homostel mishandeld
Lees ook:Man zwaar mishandeld op homo-cruiseplek Oeverlanden
Lees ook:Politie regio Arnhem gaat geweld tegen homo’s apart registreren
Lees ook:Rotterdam: lesbienne op straat mishandeld
Lees ook:Rechtszaak mishandeling Mathijs Beugelink begint vandaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>