Geen hiv-overdracht bij serodiscordante koppels

Bij serodiscordante stellen is geen overdracht van hiv geconstateerd van de ene man naar de andere. Dat blijkt uit een studie van het Kirby Institute in Australië bij serodiscordante homostellen: relaties waarbij de ene partner hiv heeft en de andere niet. Niet één seronegatieve man werd door zijn partner met hiv besmet, als de seropositieve partner met hiv-remmers wordt behandeld.

De medicijnen genezen niet, maar remmen het virus, met als doel een undetectable viral load: zo weinig virus in het bloed, dat het niet meer te meten is. Als de studie ‘klopt’, zou het een bewijs kunnen zijn dat benadeling met hiv-remmers werkt als preventief middel. De studie begon in december 2014 onder 234 serodiscordante homokoppels, maar de onderzoekers willen veel meer van dergelijke stellen bestuderen om zeker van hun uitkomsten te kunnen zijn.

Lees ook:VN wil Aids in 2030 uit de wereld hebben
Lees ook:Veel mensen die succesvol hiv-medicijnen slikken toch bang om een ander te infecteren
Lees ook:Hiv-resistentie neemt toe in ontwikkelingslanden
Lees ook:Safe seks bij hiv-positieven onderling niet altijd nodig
Lees ook:Mensen met hiv moeten medicijnen blijven slikken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>