Jezelf op hiv testen met je telefoon

Jezelf op hiv testen met je telefoon? Amerikaanse onderzoekers van de Columbia University in New York hebben een apparaatje ontwikkeld waarmee dat kan: een app en een dongle die je op een smartphone aansluit. Met één druppel bloed geeft het apparaat na een kwartier uitsluitsel, n’et zo accuraat als andere testers’, aldus de onderzoekers.

Ze richten zich vooral op zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden. Wereldwijd hebben 35 miljoen mensen hiv of aids. Van hen woont ruim 70 procent in landen ten zuiden van de Sahara. Wereldwijd neemt het aantal volwassenen met aids af, maar onder jongeren stijgt het, zegt Louise van Deth, directeur van Stop Aids Now: ‘Het is in Afrika doodsoorzaak nummer één.’ De onderzoekers hopen in de toekomst ook andere soa’s op deze manier op te sporen, maar richten zich nu ngo op hiv en syfilis. Ge t apparaat moet nog worden erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, voor het op grote schaal kan worden ingezet.

Lees ook:Louise van Deth nieuwe directeur van Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland
Lees ook:EU investeert extra in aidsbestrijding
Lees ook:Aids is doodsoorzaak nummer één onder vrouwen wereldwijd
Lees ook:Zonder aandacht voor de risicogroepen is het einde van aids niet mogelijk
Lees ook:Wereld Aids Dag 2014: Angela Groothuizen met enorm aids lint op het Museumplein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>