Bekende Ghanezen veroordelen homofoob geweld tegen muziekster

Bekende Ghanezen hebben op social media een gewelddadige homofobe aanval veroordeeld. Eerder deze maand circuleerde een filmpje op social media waarop te zien is hoe een bekende muziekpromotor, Albert Appiah, alias ‘Kinto’, in Accra door een kwaadaardige groep mensen werd belaagd. Hij werd in elkaar geslagen, nadat hij op heterdaad zou zijn betrapt met een man te hebben gesekst. 

Volgens de politie was dat slechts een voorwendsel en was het slachtoffer erin geluisd. Kinto was met zijn auto op weg naar de bewuste man, toen vanuit het niets vier mensen de auto binnendrongen en hem beschuldigden van sodomie. Het incident heeft een debat in Ghana over homofoob geweld aangewakkerd, zoals dat zelden in de Ghanese maatschappij gebeurt. Prominente Ghanezen steunen Kinto en vinden het hoogste tijd voor change. Zo vindt de Ghanese popster Wanlov dat de anti-homowetten in het land moeten worden afgeschaft en heeft soul-zangeres Elya haar afschuw uitgesproke. Ze zei onder meer: ‘Laat ze zijn zoals ze zijn. Je kan de homo niet uit iemand meppen.’ Op seks tussen mannen staat in Ghana tot drie jaar gevangenisstraf. Het is niet duidelijk of dat ook geldt voor seks tussen vrouwen.

Lees ook:Klopjacht op homo’s in Ghana
Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:ISIS gooit weer vier homo’s van het dak
Lees ook:Spannende sekslocaties voor homo’s
Lees ook:Saoedi-Arabië wil homo’s vaker ter dood veroordelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>