Nieuwe hiv-variant in Cuba ontdekt die tweemaal zo agressief is

In Cuba is een nieuwe hiv-variant ontdekt, die twee maal zo snel aids ontwikkelt in vergelijking met tot nu toe bekende varianten. De variant is een mix van drie subtypes van hiv. In de regel leidt het virus binnen zes tot tien jaar tot de ziekte aids, als er niets aan wordt gedaan, maar de in Cuba ontdekte variant leidt binnen drie jaar tot aids.

Een professor van de Universiteit van Leuven reisde met een team onderzoekers naar Cuba, toen bekend werd dat er een groot aantal nieuwe hiv-infecties werden gerapporteerd. Vanwege mutaties bestaan er meer dan 60 hiv-varianten op de wereld. De snelheid waarmee de Cubaanse variant toeslaat, maakt behandeling moeilijk. Het onderzoeksteam kreeg overigens de nodige kritiek over zich heen, omdat ze hun bevindingen op grond van slechts 95 patiënten hebben vergaard: te weinig op een groep van circa 15.000 Cubanen die met hiv leven, vinden de critici. SoaAids zegt geruststellend dat er geen reden tot paniek is: ‘veilig vrijen blijft de beste remedie’.

Lees ook:Salon Cine Gay Latino: Cuba y la Noche
Lees ook:Uitgekomen op dvd – Fresa y Chocolata
Lees ook:Cubaanse LHBT’s minder bedroefd over dood Fidel Castro
Lees ook:Nieuwe aidsremmer geeft hoop
Lees ook:Nieuwe toename Kaposi Sarcoom schokt Aids artsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>