Iowa mogelijk derde staat VS die ‘homotherapie’ verbiedt

De Amerikaanse staat Iowa wordt mogelijk de derde staat in de VS die de ‘gay conversion therapy‘ voor jongeren onder de 18 verbiedt: een therapie die ‘homo’s omturnt’. De senaatscommissie boog zich dinsdag tijdens een hoorzitting over het wetsvoorstel. Veel medische groepen keuren de ‘homotherapie’ af. Een van de getuigen die werd gehoord, was een sociaal werker.

Zij vertelde onder meer mensen te hebben leren kennen die als kind moesten omturnen tot ‘gewone’ burger. Familieleden werden aangezet om homofobe taal uit te slaan en ze de meest vreselijke dingen toe te wensen. Zo dreigden familieleden dat de slachtoffertjes niet langer bij hun familie zouden kunnen aankloppen als ze ‘homo bleven’, dat ze heidenen waren en dat God ze zou haten omdat ze ‘zo wilden zijn’.  Tot nu toe is de ’therapie’ verboden in Californië, New Jersey en Washington D.C. Rechters in New Jersey noemden de ‘therapie’ zelfs ‘consumentenbedrog‘.

Lees ook:Californië verbiedt omstreden homotherapie
Lees ook:Ook Roma verzet zich tegen pleegzorg door lesbisch stel
Lees ook:Familie begraaft transvrouw als man
Lees ook:‘Homotherapie’ verboden in Illinois
Lees ook:‘Herstellende homotherapie’ moet blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>