Oregon krijgt mogelijk eerste vrouwelijke LGBT gouverneur van de VS

De Amerikaanse staat Oregon, aan de westkust boven Californië, krijgt mogelijk de eerste vrouwelijke gouverneur die openlijk biseksueel is: Kate Brown. Ze is sinds 2008 Secretary of State. De huidige gouverneur kondigde afgelopen vrijdag zijn ontslag aan. Het zet de deur open voor Brown.

Ze zei: ‘Ik heb de gouverneur laten weten dat ik er klaar voor ben, samen met mijn staf.’ Brown zou daarmee de tweede vrouwelijke gouverneur worden en de eerste openlijk biseksuele gouverneur van de Verenigde Staten. John Kitzhaber, de huidige gouverneur van Oregon, zou hebben aangekondigd dat hij woensdag 18 februari opstapt. De democraat stapt op na een schandaal rond zijn verloofde: zij zou 200.000 dollar hebben ontvangen van lobbygroepen die zijn politiek wilden beïnvloeden.

Lees ook:Californië krijgt homovriendelijke gouverneur terug
Lees ook:Premier verrast homo’s, maar meet met twee maten
Lees ook:VS: eerste lesbische burgemeester trouwt met haar vriendin
Lees ook:Eerste openlijke homo teamsporter USA sporter stopt
Lees ook:Schwarzenegger legt ambt gouverneur neer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>