GroenLinks wil geslachtsregistratie afschaffen

GroenLinks wil de officiële geslachtsregistratie in Nederland afschaffen. Daarmee heeft het partijcongres op zaterdag 7 februari met grote meerderheid ingestemd. Het COC pleit er al jaren voor. Net als je seksuele voorkeur en je levensovertuiging is je sekse een privé-kwestie, vindt het congres van de partij: ‘geslachtsregistratie stamt uit een tijd waarin ongelijkheid tussen de seksen wettelijk verankerd was’.

Dat was toen de vrouw ‘achter het aanrecht hoorde’, haar baan verloor als ze trouwde en geen eigen bankrekening kon hebben. Sekseregistratie kan problemen veroorzaken voor transgenders en personen met een intersekse conditie. Staatssecretaris Teeven beloofde in 2012 de mogeijkheden te onderzoeken. Dat gebeurde afgelopen jaar; het rapport verschijnt naar verwachting over een paar maanden.

Lees ook:Meer aandacht nodig voor transgenders en intersekse personen
Lees ook:‘Een wereld van verschil’ – grootschalig onderzoek seksuele gezondheid LHBT’s
Lees ook:Eén op vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks
Lees ook:Grote verschillen in omgang met transgenders
Lees ook:Malta verbiedt als eerste land operatief ingrijpen bij intersekse-babies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>