COC komende vijf jaar partner Ontwikkelingssamenwerking

COC Nederland wordt de komende vijf jaar één van de 25 partners waarmee minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking gaat samenwerken. Met het programma ‘Samenspraak & Tegenspraak‘ wil de minister het maatschappelijk middenveld in ontwikkelingslanden versterken, waardoor burgers hun stem kunnen laten horen.

In dat kader gaat het COC in deze landen LHBT-organisaties ondersteunen om gelijke rechten en acceptatie van LHBT’s te bevorderen, bijvoorbeeld bij het vinden van werk, bij de gezondheidszorg en in het maatschappelijk verkeer. Het voorstel van het COC is geselecteerd uit 65 voorstellen van organisaties. COC Nederland is al jaren actief op internationaal gebied. Zo ondersteunt het COC organisaties in voormalige Sovjetrepublieken, Zuid-Amerika en Afrika en heeft het COC een consultatieve status bij de VN om de stem van de roze medemens hoorbaar te maken op het wereldtoneel. Dankzij het partnerschap met Ploumen kan het COC haar internationale werk verder versterken.

Lees ook:Ploumen steunt internationale strijd voor gelijke rechten LHBT’s
Lees ook:Plannen Trump funest voor internationale aidsbestrijding
Lees ook:Minister Ploumen wil actie tegen vervolging van homo’s in Tsjetsjenië
Lees ook:AmsterdamDiner eert Minister Ploumen
Lees ook:Björn van Roozendaal krijgt COC Bob Angelo-oorkonde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>