Aartsbisschop San Francisco zet forse stap terug in de tijd

Is het voor de roze medemens redelijk goed toeven in Californië en is het huwelijk er opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, de katholieke kerk blijkt er nog niet rijp voor. De aartsbisschop van San Francisco zet zelfs een forse stap terug in de tijd en verplicht werknemers van katholieke scholen zich te houden aan de seksuele normen van de kerk. Salvatore Cordileone heeft een richtlijn bepaald die deel gaat uitmaken van de handboeken voor de ongeveer 500 werknemers in het katholieke onderwijs.

Hij stelt eisen aan katholieke leraren: geen zelfbevrediging, homoseksuele relaties, echtbreuk, pornografie, anticonceptie. klonen en kunstmatige voortplantingstechnieken. Katholieken met andere opvattingen ‘scheppen een giftige verwarring over onze fundamentele waarden’, aldus de kerkvader. Alle seksuele betrekkingen buiten het huwelijk betitelt hij als ‘ernstig kwaad’. Het wordt hem door menigeen niet in dank afgenomen. Critici beklagen zich over de scherpe toon. Volgens Human Rights Watch staat het haaks op de woorden van paus Franciscus, die niemand uit wil sluiten. Het is niet duidelijk wat er gebeurt met personeel dat zich niet aan de richtlijnen houdt.

Lees ook:Servisch-Orthodoxe Kerk veroordeelt homohaat
Lees ook:Kerk moet aardiger zijn voor homo’s
Lees ook:Weense kardinaal steunt monogame homorelaties
Lees ook:Volgens Vaticaan seksueel kindermisbruik door homo’s
Lees ook:Katholieke kerk dreigt sekte te worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>