Politie zoekt getuigen na mishandeling homo in Amsterdam

Opnieuw is er een homo gemolesteerd in Amsterdam, dit keer bij het Emmaplein in de buurt van het Vondelpark. De politie is op zoek naar getuigen. Afgelopen weekend – op dezelfde avond toen Boudewijn van Sante in Amsterdam-West op straat in elkaar werd geslagen – werd een 21-jarige jongen door een groep jongens te grazen genomen na een avondje stappen in een homobar aan de Amstel. Ook dit keer zouden de belagers van Marokkaanse afkomst zijn.

Het slachtoffer zat in een taxi, toen de chauffeur ineens stopte en 100 euro van zijn klant eiste, maar hij wilde alleen de ritprijs van twintig euro betalen. Achter de taxi (niet aangesloten bij een grote taxicentrale) aan hadden twee auto’s meegereden. Hij werd de taxi uitgetrokken, kreeg klappen, werd in een volgauto gesleurd en mishandeld. De daders riepen daarbij ‘hou je bek, kankerhomo.’ Het slachtoffer moest bij een pinautomaat 50 euro pinnen. Hij gaf het geld aan de potenrammers en wist te ontsnappen. Hij moest naar het ziekenhuis en heeft inmiddels aangifte gedaan. Zijn moeder weet zeker dat het om homogerelateerd geweld gaat: ‘De daders hebben meteen kunnen zien dat hij gay is. Ze moeten gedacht hebben: die is gemakkelijk te intimideren.’

Lees ook:Opnieuw homo gemolesteerd in Amsterdam
Lees ook:Getuigen gezocht zware mishandeling Tilburg
Lees ook:Drenthe: man mishandeld ‘omdat hij homo is’
Lees ook:Demo tegen homofobie na mishandeling Nederlandse homo
Lees ook:Krantenbezorger mishandelt eigenaar gaycafé Wilsons Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>