Tien Spaanse priesters aangeklaagd wegens seksueel misbruik minderjarige jongens

In de Spaanse stad Granada zijn tien priesters aangeklaagd, omdat ze minderjarige jongens seksueel misbruik hebben. Twee andere katholieke medewerkers zijn ook aangeklaagd. In een huis in een buitenwijk van Granada dat door de priesters werd gehuurd, zouden vier slachtoffers tussen 2004 en 2007 zijn misbruikt.

Volgens een van de slachtoffers hadden vier van de priesters een relatie met elkaar. De jongens werden op seksfeesten misbruikt onder het mom ‘de liefde verruimt de geest’. Paus Franciscus bood het slachtoffer, die inmiddels 24 jaar is, in november telefonische excuus aan en drukte hem op het hart om het misbruik bij het bisdom van Granada te melden. De paus gaf opdracht tot een intern onderzoek. Sinds zijn aantreden heeft hij al vaker gezegd paal en perk te willen stellen aan seksueel misbruik binnen de katholieke kerk.

Lees ook:Deetman leidt onderzoek seksueel misbruik in kerk
Lees ook:Orde kocht seksueel misbruik door zeven priesters af
Lees ook:Broeder wist van seksueel misbruik jongens
Lees ook:Meldpunt Misbruik Katholieke Kerk kreeg 1585 meldingen
Lees ook:Bisschop Gijsen misbruikte twee jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>