COC eist aanvullende maatregelen tegen geweld

COC Nederland eist aanvullende maatregelen om geweld tegen LHBT;s in te dammen. Aanleiding zijn twee recente gevallen van potenrammerij in Amsterdam en Eindhoven. Zaterdagnacht werd een man in Amsterdam-West op straat voor ‘vieze flikker’ uitgemaakt en in elkaar geslagen, zondagavond werd in de buurt van Eindhoven een 53-jarige treinconducteur bewusteloos werd geslagen, nadat hij was uitgescholden voor ‘vuile flikker’.

‘Opnieuw twee diep trieste toevoegingen aan de lange lijst van geweld tegen homo’s waarbij haat het motief lijkt’, aldus voorzitter Tanja Ineke. Ze roept LHBT’s op om altijd aangifte te doen, als ze het slachtoffer zijn geworden van anti-homogeweld: ‘Alleen dan kan de politie het geweld aanpakken.’ Aangifte kan bij Roze in Blauw, een werkgroep van de politie waar de agenten zijn gespecialiseerd in homofoob geweld. Het COC wil dat de wettelijke straffen op discriminerend geweld omhoog gaan en dat scholen voorlichting serieus nemen om geweld en vooroordelen tegen de roze medemens aan te pakken.

Lees ook:COC eist maatregelen tegen anti-homogeweld
Lees ook:Bijna kwart Nederlandse homo’s slachtoffer van antihomogeweld
Lees ook:Opnieuw geval van homogeweld in Amsterdam
Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:OM, politie en COC slaan handen ineen tegen homofoob geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>