Bussemaker stort 40.000 euro in COC – Bob Angelo-fonds

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs & Emancipatie) had zondag een cadeautje mee toen ze naar het Nieuwjaarsfeest True Colors van het COC in Paradiso kwam: 40.000 euro voor het Bob Angelo-fonds. Het fonds ondersteunt kleinschalige initiatieven die de acceptatie van LHBT’s moet verbeteren. Vrijheid en verdraagzaamheid en gelijke rechten voor LHBT’s zijn ‘jonge waarden’ waar land en regering pal voor staan, zei de minister tijdens haar speech.

‘Door wetten te veranderen, door homofobie keihard aan te pakken. Maar vooral door het gesprek op straat, op de werkvloer, op het voetbalveld en in de klas te ondersteunen. Tolerantie is nooit een rustig bezit. We moeten voortdurend op scherp staan.’ Bussemaker is tegen aparte scholen voor de roze medemens, zoals nu in Engeland wordt voorgesteld: ‘Dan kweek je reservaten. Dat is een vrijbrief voor segregatie. Dan overwint de angst. Als we echt willen dat álle Nederlanders onze waarden naleven ten aanzien van seksuele diversiteit, dan moeten we ook zorgen dat we álle Nederlanders bereiken. Juist op de scholen, omdat dat de weinige plekken zijn waar geen gescheiden werelden zijn.’ De helft van de 40.000 euro moet volgens Bussemaker worden besteed aan initiatieven die speciaal bedoeld zijn voor jongeren.

Lees ook:Bussemaker praat met gemeenten over homo-emancipatie
Lees ook:Bussemaker: onderzoek naar invoering verplichte LHBT-voorlichting op scholen
Lees ook:Vluchtelingen in alle azc’s krijgen voorlichting over homorechten
Lees ook:Bussemaker: ‘Meer aandacht voorkomen discriminatie LHBT’s in lerarenopleiding’
Lees ook:Minister berispt gereformeerde groep vanwege gesubsidieerde ‘antihomo’-cursus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>