Bill Gates voorspelt hiv-vaccin binnen 15 jaar

De oprichter van Microsoft, Bill Gates, voorspelt dat er binnen vijftien jaar een vaccin tegen hiv beschikbaar is. Dat ze ihij op he tWorld Economics Forum in Davos. ‘We zullen niet het eind van malaria en aids zien’, zei Gates, maar hij verwacht dat beide ziekten de komende 15 jaar tussen de 95 en 100 procent wordt gereduceerd: ‘We zijn behoorlijk optimistisch dat we dit binnen 15 jaar bereiken.’

In 2000 zette de Microsoft miljardair samen met zijn vrouw de Bill and Melinda Gates Foundation op. In het jaarrapport stond dit jaar: ‘Als we de plekken bereiken met de meeste overdracht van hiv, zullen de nieuwe gevallen overal ter wereld naar beenden gaan, voor het eerst sinds de ziekte dertig jaar geleden werd ontdekt.’

Lees ook:Nieuw condoom gaat ‘aanvoelen als echte huid’
Lees ook:Homo –en aidsorganisaties erven 50 miljoen
Lees ook:Ellen DeGeneres krijgt Amerikaanse Medal of Freedom
Lees ook:Pil lijkt hiv te kunnen voorkomen
Lees ook:Aantal soa’s neemt toe, minder nieuwe hiv-disgnoses

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>