Transseksuelen mogen in Rusland niet autorijden

Transseksuelen mogen in Rusland niet meer achter het stuur kruipen. In de op 29 december door president Medvedev ondertekende wet staat day je niet mag autorijden als je aan een persoons- of gedragsstoornis lijdt. Onder de lange lijst staan mensen met ‘genderstoornissen’ als transseksuelen en travestieten, maar ook fetisjisten, exhibitionisten, voyeuristen, borderliners, gokverslaafden en dieven.

Mensen met dit soort aandoeningen zouden meer brokken op de weg kunnen maken en ongelukken kunnen veroorzaken. Rusland kamp met veel auto-ongelukken, waarvan ceel met dodelijke afloop. De Russische bond voor automobilisten vindt hardere medische eisen dan ook ‘volkomen gerechtvaardigd’. Psychiaters zijn bang dat mensen die dat nodig hebben geen psychische hulp meer durven vragen. Russische mensenrechtenadvocaten vinden de nieuwe wet discriminerend en ‘wederoom een voorbeeld van hoe Rusland’s regime burgers van hun rechten berooft.’

Lees ook:Songfestival: Rusland vreest finale niet te halen vanwege anti-homowet
Lees ook:Bussemaker: homo’s Rusland zijn bang
Lees ook:SP wil dat EU slachtoffers van Russische anti-homowet erkent als vluchteling
Lees ook:Mag geheim agent 007 lesbisch zijn?
Lees ook:Britse regering adviseert acteur Ian McKellan: ‘Ga niet naar Rusland!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>