DWARS Amsterdam geschokt over ‘Jojanneke in de prostitutie’

EO-moraalridder Jojanneke Van Den Berge sleep gisteren in haar nieuwe programma de messen tegen de Wallen. DWARS, de GroenLinkse jongeren, Amsterdam is geschokt over haar vooringenomen en stigmatiserende toon. ‘Wat een goede reportage had kunnen zijn, is een eenzijdig beeld van sekswerk geworden. Mannelijke sekswerkers bestaan blijkbaar niet en voor de rest is het werk alleen maar slecht en vies’, zegt voorzitter Lyle Muns, zelf prostitué. Volgens de presentatrice in Het Parool zegt geen vrouw zelf: ‘Goh, ik ga even lekker de prostitutie in’. Ook niemand zegt: ‘Ik ga even lekker de billen van oudjes vegen. Is verpleegkunde dan plots een oneerbiedige sector?”, vraagt Muns zich af (bron: persbericht).

‘Natuurlijk zijn er nog altijd te veel misstanden. Die moeten hard aangepakt worden, maar ook zoveel vrouwen en instanties in Amsterdam hebben positieve ervaringen met sekswerk.’ DWARS Amsterdam vindt het daarom belangrijk dat hun verhaal verteld wordt. Tot slot vindt de jongerenorganisatie dan ook dat de EO-aanval op de legalisering van prostitutie gebaseerd is op foute voorwenden. ‘Als je prostitutie uit de grijze zone haalt wordt alles zichtbaar. Wat je dan ziet is niet altijd leuk, maar je kunt tenminste wel ingrijpen. In landen waar alles gecriminaliseerd is, heb je die middelen niet. Denken dat als je prostitutie verbiedt plots alle misstanden weg zijn is dus niet alleen naïef, maar ook gevaarlijk’, sluit Muns af.

Lees ook:Jongeren GroenLinks draaien rollen om met poster #Suitsupplyreversed
Lees ook:GroenLinkse jongeren maken A’damse toiletten genderneutraal
Lees ook:Sekswerkers uit hele wereld komen naar Amsterdam
Lees ook:Homo-emancipatie met de kuisheidsgordel om
Lees ook:Cliff Richard is geen homo: hij wil niet alleen zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>