Minister Ierland waarschuwt niet te vroeg te juichen bij referendum humohuwelijk

Dit voorjaar kunnen de Ieren naar de stembus om in een referendum voor of tegen het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht te stemmen. Volgens vroege polls is een overgrote meerderheid voor, maar de Ierse minister van Justitie, Frances Fitzgerald, heeft gewaarschuwd niet te vroeg te juichen. Ierland maakte wel vaker onvoorspelbare resultaten bij referenda mee, door een lage opkomst en fanatieke religieuze lobbyisten.

Nadat de Ierse leider van de katholieke kerk al had gezegd wat hij van het referendum vond, reageert de minister met haar waarschuwing: ‘Don’t take it for granted‘ (vrij vertaald; ‘vat het niet te licht op’, of; ‘neem het niet voor lief’). Referenda in Ierland hebben hun eigen momentum. De debatten vooraf zullen erg belangrijk zijn. We hebben meegemaakt dat grote steun verdampte. De zaak moet duidelijk worden uitgelegd aan iedereen.’

Lees ook:Ierland krijgt vrijwel zeker homo als premier
Lees ook:Discriminatie LHBT-leraren in Ierland verboden
Lees ook:Steun voor homohuwelijk opluchting voor Ierse regering
Lees ook:Vaticaan lanceert website over seksueel misbruik
Lees ook:Over twee weken eerste homohuwelijken in Ierland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>