Britse Queen kent eerbewijs toe aan voorvechters homorechten

De Britse koningin Elisabeth II heeft New Years Honours, eerbewijzen tijdens oud en nieuw, toegekend aan vier voorvechters voor LHBT-rechten. Een van hen is Jenny Broughton, mede-oprichter van Families and Friends of Lesbians and Gays (FLAGG). De inmiddels 80-jarige Broughton kreeg een MBE-award, een Brits equivalent van ons ‘lintje’.

Hij hielp  FLAGG op te zetten, nadat haar dochter uit de kast was gekomen en vocht daarnaast tegen Section 28, een Britse variant van de anto-homopropagandawet zoals die nu in Rusland bestaat, die oder het bewind van Tatcher in 1988 werd aangenomen en in 2003 werd afgeschaft. De andere eerbewijzen gingen naar Jenny-Anne Christine Bishop en Jay Stewart voor hun voorvechtersrol voor transgenders  en aan Nigel George Warner voor zijn werk als adviseur voor ILGA-Europe bij de Council of Europe.

Lees ook:Discriminatie LHBT-leraren in Ierland verboden
Lees ook:Tv-tip: Cold Fear – Gay life in Russia
Lees ook:Britse regering adviseert acteur Ian McKellan: ‘Ga niet naar Rusland!’
Lees ook:Kirgizië stevent af op anti-homowet
Lees ook:Acteur Ian McKellen heeft er spijt van zo laat uit de kast te zijn gekomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>