Çavaria nomineert bisschop Antwerpen voor homoprijs

Bisschop Johan Bonny van Antwerpen pleit voor kerkelijke erkenning van paren van hetzelfde geslacht. Dat levert hem een nominatie op voor een homoprijs: de Campaign Award van Çavaria, de Belgische koepel van homo-organisaties,  de prijs voor de beste LHBT-gerelateerde campagne. De bisschop deed zijn uitspraken in een interview met de Belgische krant De Morgen.

Hij vindt het dogma dat de katholieke kerk alleen man-vrouw relaties aanvaardt niet meer van deze tijd. ‘Er moet een diversiteit aan erkenningsvormen komen’, aldus de bisschop.  Hij is een van de eerste kerkleiders die het monopolie van het man-vrouwhuwelijk in twijfel trekt en vindt dat holebikoppels de kerkelijke zege verdienen. Ook vraagt hij zich in subtiele bewoordingen af of het juist is dat alleen heterokoppels het monopoly op de opvoeding van kinderen hebben. Bonny is de ‘gedoodverfde’  opvolger van aartsbisschop André Léonard, die volgend jaar met pensioen gaat. In België is het huwelijk sinds 2003 voor de wet opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht.

Lees ook:Bisschop Antwerpen pleit voor kerkelijke erkenning homorelaties
Lees ook:België des duivels over bagatelliserende pedo-bisschop
Lees ook:Paus veroordeelt homohuwelijk in speech ‘omfloerst en op subtiele wijze’
Lees ook:Kiss-in op Griekse feestdag tegen anti-homo bisschop
Lees ook:Homo’s en lesbiennes kunen nu ook trouwen in Groenland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>