Homoambassadeurs Rotterdam gooien handdoek in de ring

De homo-ambassadeurs van Rotterdam stoppen ermee. Zeven Rotterdammers probeerden vier jaar lang namens de gemeente homoseksualiteit bespreekbaar te maken. De belangrijkste reden is dat ze bij professionele voetbalclubs voor een dichte deur blijven staan, met name Feyenoord. De ambassadeurs hadden meer steun van het gemeentebestuur verwacht. Toen de functie in 2010 werd ingesteld, was het een succes en de eerste anderhalf jaar ‘hebben we succesvol scholen bezocht’, zegt zorgdirecteur Joke Ellenkamp.

De gemeenten Capelle aan den IJssel, Alkmaar en Schiedam volgden al snel het voorbeeld. Volgens Ellenkamp ging het bergafwaarts nadat Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam wethouder  van de gemeente Rotterdam werd.  Volgens oud-wethouder Herman Meijer wilde vooral Feyenoord niet meedoen. Omdat de gemeente niet in actie kwam om de clubs te dwingen mee te werken, houden de ambassadeurs ermee op. Overigens wil Rotterdam zich sinds begin dit jaar profileren als ‘gay destination‘. En dubbel gevoel voor roze Rotterdammers, met een ambtelijk apparaat dat ‘geen prioriteit geeft aan homoseksualiteit binnen de gemeente’, zoals Trouw meldt.

Lees ook:Dinsdag hand in hand-actie tegen homogeweld op Schouwburgplein Rotterdam
Lees ook:COC Rotterdam dreigt subsidie kwijt te raken
Lees ook:Rel rond Rotterdamse boot bij Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Oproep aan roze Turken en Marokkanen
Lees ook:Alkmaar heeft nieuwe homo-ambassadeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>