Bisschop Antwerpen pleit voor kerkelijke erkenning homorelaties

@Erik Feenstra

Bisschop Johan Bonny van Antwerpen pleit voor kerkelijke erkenning van paren van hetzelfde geslacht. Dat zegt hij in een interview met de Belgische krant De Morgen. Hij vraagt zich af of het dogma dat de katholieke kerk alleen man-vrouw relaties aanvaardt ngo wel van deze tijd is. ‘Er moet een diversiteit aan erkenningsvormen komen’, aldus de bisschop.

Bonny is een van de eerste kerkleiders die het monopolie van het man-vrouwhuwelijk in twijfel trekt en vindt dat holebikoppels een kerkelijke zege verdienen. Ook vraagt hij zich in subtiele bewoordingen af of het juist is dat alleen heterokoppels het monopoly op de opvoeding van kinderen hebben. Bonny is de ‘gedoodverfde’  opvolger van aartsbisschop André Léonard, die volgend jaar met pensioen gaat. In België is het huwelijk sinds 2003 voor de wet opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht.

Lees ook:Çavaria nomineert bisschop Antwerpen voor homoprijs
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af
Lees ook:De wereld op zijn kop: geen geregistreerd partnerschap mogelijk voor Britse hetero’s
Lees ook:Homo’s minder verzot op trouwen dan hetero’s
Lees ook:Kiss-in op Griekse feestdag tegen anti-homo bisschop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>