Driemaal levenslang en eenmaal 30 jaar cel voor moord op homo

Dinsdag zijn drie mannen tot levenslang veroordeeld door de rechtbank van Luik voor de moord op een 32-jarige homoseksuele man. Een vierde verdachte moet dertig jaar de cel in. De straffen vielen extra zwaar uit omdat het hof de kans op recidive groot acht. De verdachten hadden toegegeven dat ze de man hadden vermoord omdat ze hem als homo ‘een lesje wilden leren’.

Het viertal wordt ook veroordeeld vanwege vernedering, willekeurige opsluiting en onmenselijke behandeling. Ihsane Jarfi, een Belg van Marokkaanse afkomst, werd op 12 mei 2012 zwaar lichamelijk toegetakeld, naakt en dood gevonden in de buurt van Tinlot, een dorp in de buurt van Hoei. Hij werd toen sinds negen dagen vermist. Jarfi is in België de eerste officiële dode als gevolg van homohaat. Sinds 2006 moeten homofobe moorden verplicht als zodanig worden geregistreerd.

Lees ook:Vermiste man in Luik mogelijk slachtoffer homofobe moord
Lees ook:Homofobe moord werpt schaduw over Belgian Pride 2012
Lees ook:Man uit Roosendaal opgepakt op verdenking moord transseksueel
Lees ook:België zet ‘homo-genezende’ imam op lijst meest gezochte criminelen
Lees ook:Anti homogeweld blijkt ordinaire verkeersruzie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>