Ophef in Argentinië over poppenfee met piemel

Een poppenfee met een vrouwenlichaam, maar met een mannelijk lid tussen de beentjes, heeft in Argentinië voor de nodige reuring gezorgd. Het speelgoed kwam in beeld, toen een moeder foto’s op Facebook had geplaatst nadat haar driejarige kind ermee had gespeeld. De pop heeft lang haar, een jurk, make-up en feeënvleugels, maar onder de kleertjes steekt een bobbel uit in de vorm van een piemel.

De pop is van Chinese makelij en werd verkocht in een discount shop. Het is niet bekend of de bobbel er expres aan is gezet of dat er sprake is van een fabrieksfoutje. De pop is in korte tijd een gewild object voor Argentijnse transgenders geworden.e Zij hopen dat de pop ertoe bijdraagt dat grenzen op gendergebied verdwijnen, maar – je kunt erop wachten – conservatievelingen zijn bang dat de pop de seksualiteit van kinderen kan beïnvloeden.  Een kinderspsycholoog zei dat het voor een kind niets uitmaakt of er wat tussen de beentjes hangt of niet: ‘dat veroorzaakt meer reuring onder volwassenen.’

Lees ook:President Argentinië peetmoeder kind lesbisch koppel
Lees ook:Vrouwenfeest Garbo @ COC Amsterdam
Lees ook:EU-lidstaten ‘maken vuist tegen homofobie’
Lees ook:Draagmoeder baart kind voor haar homoseksuele zoon
Lees ook:Advies staatscommissie: kind moet vier ouders kunnen hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>