Hoge Raad vindt Amsterdamse homohater toch strafbaar

Delano Felter was in 2010 lijsttrekker in Amsterdam voor de Republikeins Moderne Partij bij de gemeenteraads-verkiezingen. Op AT5 had hij in februari 2010 weinig op met de roze medemens: ‘Het is heel normaal om te zeggen: Ik heb een hekel aan homofielen’, ‘we hebben te maken met hele agressieve homofiele groepen hier’, ‘We willen van die pedo’s af’ en ‘die moeten weg!’  COC Amsterdam deed aangifte, maar de rechtbank oordeelde twee jaar later dat de uitspraken niet beledigend zijn en niet aanzetten tot discriminatie. 

COC Amsterdam reageerde vol ongeloof: Felter werd vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat geen sprake was van discriminatie van alle homoseksuelen, maar alleen alleen betrekking hadden op zichtbare homoseksuelen en hun aanwezigheid in het bestuursapparaat. Daarnaast werd AT5 ervan beticht uitspraken uit hun context gemonteerd te hebben. Inmiddels heeft de Hoge Raad anders geoordeeld en de eerdere uitspraak van de rechter vernietigd: de rechtszaak moet worden overgedaan.

Lees ook:COC verbijsterd over vrijspraak kandidaat raadslid Felter
Lees ook:Toch boete voor anti-homo-uitspraak oud-politicus Delano Felter
Lees ook:COC Amsterdam doet aangifte tegen Republikeinse Moderne partij
Lees ook:Homohater voor de rechter
Lees ook:Leger mag homo’s niet weigeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>