Ook COC pleit voor vrije artsenkeuze

Ook het COC pleit voor vrije artsenkeuze, het thema waar het kabinet afgelopen dagen bijna over struikelde.COC Nederland heeft dat in een brief aan de Eerste Kamer laten weten. Volgens het COC is het voor roze Nederlanders van belang om te kunnen kiezen voor een LHBT-vriendelijke arts, die ‘kennis en sensitiviteit heeft’ op het gebied van seksuele gerichtheid en genderidentiteit.

In de nu nog bestaande Zorgverzekeringswet staat dat je in Nederland zelf mag bepalen naar welke arts of hulpverlener je gaat. Als de nieuwe wet er door komt, hoeven verzekeraars niet langer automatisch te betalen aan zorgverleners waarmee ze geen contract hebben. Het COC is bang dat LHBT’s dan niet meer naar een LHBT-vriendelijke arts kunnen gaan en wellicht zelfs naar een dokter moeten die negatief tegenover de roze medemens staat. Ook dreigen jarenlange opgebouwde contacten te worden verbroken, iets dat een groot probleem kan zijn voor bijvoorbeeld mensen met hiv, transgenders en LHBT’s die psychiatrische hulp nodig hebben.

Lees ook:‘Niet naar Adele luisteren als je hetero wilt blijven’
Lees ook:COC: ‘Door samenwerkingsverdrag gingen zes anti-homowetten in Oekraïne van tafel’
Lees ook:LHBT’s Tsjetsjenië krijgen voortaan bijna automatsch asiel
Lees ook:Roze ouderen hebben onvoldoende sociaal netwerk
Lees ook:COC wil wettelijke normen LHBT-vriendelijke ouderenzorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>