Homo’s verdienen minder dan hetero’s, lesbo’s verdienen meer

Britse homomannen verdienen 9 procent minder dan hetero’s, lesbiennes verdienen 12 procent meer dan heteroseksuele vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van Nick Drydakis aan de Anglia Ruskin University in het Engelse Cambridge. Ook in westerse landen met een stevige anti-discriminatiewetgeving ondervindt de roze medemens nog altijd veel weerstand bij het vinden van een baan en wordt op het werk geconfronteerd met pesterijen.

Volgens Drydakis zijn barrières om homo’s en lesbo’s op de banenmarkt te weren, nog steeds niet geslecht: ‘Ze melden meer pesterijen en minder voldoening op het werk’ dan hetero collega’s. ‘Mensen die openlijk over hun geaardheid zijn, blijken meer voldoening op hun werk te hebben dan mensen die nog in de kast zitten, blijkt ook uit het rapport. Duitse en Amerikaanse lesbo’s verdienen nog meer dan Britse: respectievelijk 11 en 20 procent meer dan hetero dames.

 

Lees ook:Homo’s slanker, lesbo’s dikker dan hetero’s
Lees ook:Roze ouderen leven vaker alleen
Lees ook:Homo’s minder positief over eigen woonbuurt dan hetero’s
Lees ook:Nederland steeds toleranter tegenover homo- en biseksualiteit
Lees ook:Roze koppels lijken de taken onderling beter te verdelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>