Judith Schuyf krijgt een lintje

Judith Schuyf, pionier en voorvechter op het gebied van LHBT’s, heeft op 12 december een Koninklijke onderscheiding gekregen. Ze werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het lintje uitgereikt tijdens de slotconferentie Lokale LHBT-beleid. Daar sloot ze haar carrière af met de presentatie van de nieuwe Roze Gemeentegids 2014-2015.

Al sinds de jaren 80 doet Schuyf onderzoek naar lesbische vrouwen en roze ouderen. In 19994 promoveerde ze op een proefschrift over de geschiedenis van lesbische vrouwen in Nederland. Eind jaren 90 deed ze onderzoek naar roze oorlogsgetroffenen en maakte ze zich hard voor compensatiegeld voor de slachtoffers. Vanaf 2002 werkte ze voor onder andere Movisie aan talloze projecten voor de acceptatie en verbetering van de positie van LHBT’s.  Ook adviseerde ze ministers, burgemeesters en wethouders hierover en ondersteunde ze Europese organisaties op dit gebied. Ze zette zich in voor het thema Gelijke behandeling en speelde een grote rol bij Lokaal LHBT-beleid (2008-2014), inmiddels voor 41 gemeenten in het land.

Lees ook:Input gevraagd voor Roze Gemeentegids
Lees ook:Movisie en de Regenboogsteden
Lees ook:Bob Angelo Penning COC voor Judith Schuyf en SpangaS
Lees ook:Lintje voor Josee Rothuizen
Lees ook:Amsterdam wint roze lantaarnprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>