Geweld tegen homo’s in Rusland blijft onbestraft

Geweld tegen LHBT’s in Rusland blijft onbestraft, Dat meldt Human Rights Watch (HRW). Sinds in Rusland de wet tegen ‘homo-propaganda’ in juni 2013 van kracht ging, is het geweld tegen LHBT’s in het hele land toegenomen. In feite legaliseert de wet discriminatie van de roze medemens, vindt HRW, dat een rapport over anti-homogeweld uitbracht: ‘Licence to Harm‘.

‘De autoriteiten weigeren het geweld als hate crime te zien en bieden slachtoffers geen bescherming’, aldus de mensenrechtenorganisatie. Het rapport baseert zich op tientallen interviews met LHBT’s en activisten in zestien steden in heel Rusland, die te maken kregen met geweld op grond van hun seksuele voorkeur of gender-identiteit. Ze vertelden te zijn geslagen, ontvoerd, vernederd en werden uitgemaakt voor ‘pedofielen’ en ‘perverts’. Het gebeurde op straat, in  de metro, in nachtclubs, cafés en in één geval tijdens een sollicitatie.

Lees ook:Transgenders en de openbare toiletten
Lees ook:Discriminatie homo’s voor het eerst op VN agenda
Lees ook:Arkansas schrapt wetten de LHBT’s tegen discriminiatie beschermen
Lees ook:IOC wil homo-discriminatie tegengaan
Lees ook:Zonder Stempel: website voor LHBT’s met verstandelijke beperking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>