Homo-imam blijkt nep

De homo-imam uit Goes, Hashim Jansen, blijkt helemaal geen imam te zijn. Dat meldt de NRC. De krant ging op onderzoek uit en ontdekte dat Jansen geen theologische opleidingen heeft gevolgd en is ook niet verstoten door de moskee die hij naar eigen zeggen zou hebben geleid. Die leidde hij niet: hij werkte er als vrijwilliger.

Eerder vertelde hij dat hij vanwege zijn geaardheid door een landelijke disciplinaire raad was geroyeerd als islamitische geestelijke. Daardoor stopte hij noodgedwongen als imam aan de Arrahman moskee in Goes, zei hij zelf, maar volgens de moskee heeft hij daar nooit als imam gewerkt. Uit angst voor negatieve publiciteit zweeg de moskee tot nu toe. Hij kan niet bewijzen waar zijn doctorstitel vandaan komt en hij is niet in Roermond als priester gewijd, zoals hij beweerde. Jansen begeleidde jonge moslims bij COC Amsterdam, waarvoor 20.000 euro subsidie was verstrekt. Hij blijft erbij dat hij in Goes als imam heeft gewerkt en vanwege zijn geaardheid is ontslagen.

Lees ook:Imam doorbreekt homo-taboe
Lees ook:Homo- en vrouwvriendelijke moskee Kaapstad gesloten ‘wegens parkeerproblemen’
Lees ook:België zet ‘homo-genezende’ imam op lijst meest gezochte criminelen
Lees ook:Canal Parade: World Religion Boat met predikanten, priesters, een rabbijn én een imam
Lees ook:Imam trouwt homostel in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>