President Gambia tekent draconische anti-homowet

De National Assembly van Gambia nam in oktober een wet aan die het mogelijk maakt homoseksuelen levenslang achter de tralies te zetten. Inmiddels heeft de Gambiaanse president Jammeh de wet ondertekend. Begin dit jaar kwam hij in het nieuws omdat hij rondbazuinde dat homoseksuelen ‘als malariamuggen moesten worden bestreden’.

Eerder uitte Human Rights Campaign (HRC) al de nodige kritiek: ‘Deze draconische wetten zouden in de 21e eeuw niet meer moeten voorkomen en de VS moeten een duidelijk signaal afgeven dat een regering niet over de rechten van LGBT-burgers heen kan walsen’, zei HCR-voorman Ty Cobb. Hij vindt dat de Obama Administration contacten moet herijken met landen die roze inwoners hun gelijke rechten ontnemen. Tot nu toe stond in Gambia 14 jaar gevangenisstraf op gelijkgeslachtelijke liefde.

Lees ook:Draconische anti-homowet aangenomen in Gambia
Lees ook:President Gambia: ‘Homo’s moeten als malariamuggen worden bestreden’
Lees ook:SP wil dat EU slachtoffers van Russische anti-homowet erkent als vluchteling
Lees ook:Heksenjacht op homo’s en lesbo’s
Lees ook:Gambia vakantieparadijs, maar niet voor homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>