Bescheiden roze protest op pausbezoek aan EU-parlement

Dinsdag bezocht de paus het Europese Parlement in Straatsburg. Tegenstanders vonden dat het hoofd van de Rooms-katholieke kerk niets te zoeken heef tin een seculiere instelling. Veel protest was er niet. Een aantal parlementariërs droegen een boa in de regenboogkleuren ut protest tegen het homostandpunt van het Vaticaan. Andere parlementsleden, onder wie de D66′er Sophie in ‘t Veld, kozen ervoor niet aanwezig te zijn.

‘Een religieuze toespraak van de paus hoort niet thuis in het Europees Parlement’, aldus In ‘t Veld. ‘Het parlement is niet zomaar een vergaderzaal. He tis een plek waar alle burgers zijn vertegenwoordigd. De paus uitnodigen is prima, maar er had beter iets buiten de zittingszaal georganiseerd kunnen worden.’ Het was voor het eerst sinds 1988 dat er een paus op bezoek kwam. Toen werd de Poolse paus Johannes Paulus II uitgejoeld door de tegenstanders. Een paar jaar geleden werd paus Benedictus XVI gevraagd te komen, maar hij sloeg de uitnodiging af. Paus Franciscus kwam op uitnosiging van de Duitse voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schultz. De feministische actiegroep Femen hield maandagavond een demonstratie in de kathedraal van Straatsburg.

Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus
Lees ook:Spaanse homo’s protesteren tijdens pausbezoek
Lees ook:Paus spreekt voorzichtig over misbruikschandaal
Lees ook:Komt er een homovriendelijke paus?
Lees ook:Berlijnse homo’s demonstreren tegen komst paus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>