Colin Farrell houdt emotioneel pleidooi voor homohuwelijk in Ierland

De Ierse acteur Colin Farrell heeft een emotioneel pleidooi in Ierland gehouden om het huwelijk open te stellen voor koppels van hetzelfde geslacht. In mei wordt daarover gestemd, maar de Ieren hebben tot 25 november de gelegenheid zich als stemmer te laten registreren. Sinds 2011 kent het land al wel het geregistreerd partnerschap.

Farrell, een van de beroemdste acteurs van Ierland (bekend van Minority Report), pleit voor het openstellen en drong er bij de Ieren op aan om zich te laten registreren. Zijn broer Eamon ‘woont in Dublin al langere tijd in peace and love samen met zijn vriend Steve’, zei Farrell. ‘Het is belachelijk dat mijn broer Ierland uit moest [naar Canada] om zijn droom te verwezenlijken en te trouwen.’ Farrell was best man op de bruiloft van zijn broer.

Lees ook:Ierland maakt zich op voor historisch referendum over ‘homohuwelijk’
Lees ook:Apocalyps dreigt als Ierland homohuwelijk toestaat
Lees ook:Partnerregistratie in Ierland een feit
Lees ook:Ieren zeggen duidelijk ‘ja’ tegen homohuwelijk
Lees ook:Discriminatie LHBT-leraren in Ierland verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>