Homoseksualiteit en Sport – De Visiefabriek op 27 november

In samenwerking met Debat en Activiteitencentrum FLOOR van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseert Stichting De Visiefabriek op donderdag 27 november weer een lezing. Na een geslaagde avond over de rol van religie in onderwijs, ligt de focus dit keer op homoseksualiteit & sport, met als gasten Pia Dijkstra, Wensley Garden en Mart Roumen. Dijkstra is D66-Kamerlid, woordvoerder Volksgezondheid, Welzijn, Sport & Emancipatie en heeft op verschillende fronten gewerkt aan acceptatie van homoseksualiteit. Garden is ex-profvoetballer bij Helmond Sport en strijdt al jaren voor de emancipatie van homoseksualiteit in de sportwereld. Roumen is LHBT-ambassadeur van de provincie Zeeland en sportcoördinator bij Dynamo.

Zij gaan onder leiding van een gespreksleider de discussie met elkaar en het publiek aan. Ben jij ook van mening dat er nog een grote slag gemaakt moet worden wanneer het aankomt op de emancipatie van homoseksualiteit in de sportwereld? Gaan homoseksualiteit en sport wel samen? En hoe zit het dan met het vooroordeel dat alle vrouwelijke rugbyers gay zijn? Of ben je het juist met Van der Gijp eens dat er ‘gewoon weinig homofiele voetballers zijn’? Kom en discussieer mee! De discussieavond vindt plaats bij de tribunes in de centrale hal op de begane grond van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam. Inloop vanaf 18.45 uur, het debat start om 19.00 uur. Na afloop is er een (gratis) borrel, om de gesprekken met de sprekers en het publiek voort te zetten onder het genot van een drankje.

Lees ook:Website over ‘laatste taboe’ – homo en sport
Lees ook:Homo-emancipatie in sport stap dichterbij
Lees ook:Secret Garden in debat over lesbische en biseksuele vrouwen
Lees ook:Politiek café over homo-emancipatie in Arnhem
Lees ook:Britse sportorganisaties tekenen verdrag tegen homofobie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>