Nationale WC-Actie voor ‘genderneutrale’ toiletten

Woensdag 12 november organiseren Gay-Straight Alliance Network (GSA) van het COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) een ‘Nationale WC-Actie’. Doel: om ‘gender-neutrale’ toiletten op scholen. Leerlingen op honderd middelbare scholen voeren die dag actie voortoiletten  m/v en vragen hun schoolleiding om de school transvriendelijker te maken.

Transgenders vinden het moeilijk om te kiezen of ze naar een jongens- of meisjestoilet moeten gaan. Leerlingen plakken woensdag speciale stickers op school-wc’s, die aangeven dat iedereen die toiletten kan gebruiken. Dat doen ze overigens niet op álle schooltoiletten: er zijn ook jongens en meisjes die gescheiden naar de wc willen. GSA en TNN hebben voorgesteld dat er in ieder geval één m/v-toilet komt. GSA’s zijn groepen HLBT- en heteroleerlingen die samen seksuele diversiteit bespreekbaar maken. Op honderden scholen hebben leerlingen en docenten inmiddels een GSA opgezet.

Lees ook:Japanse school houdt ‘Sex Change Day’
Lees ook:Kick-off Gay-Straight Alliances Limburg
Lees ook:COC lanceert Gay-Straight Alliance site
Lees ook:Homogeschiedenis.nl maakt homoseksualiteit bespreekbaar op school
Lees ook:Gemeente Utrecht krijgt ‘genderneutrale’ toiletten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>