Minister Letland uit de kast

Het komt niet vaak voor: goed nieuws voor de roze medemens uit een van de voormalige Oostbloklanden. In Letland is de 41-jarige minister van Buitenlandse Zaken, Edgars Rinkevics officieel uit de kast gekomen. In een tot nu toe homofobe deel van Europa is dat zeker een gedurfde actie.

‘I proudly pronounce I am gay…’ twitterde hij. In een tweede tweet schreef hij zich in te willen zetten voor alle vormen van partnerschap toe te staan. Letland kent voor koppels van hetzelfde geslacht nog geen openstelling van het huwelijk, geregistreerd partnerschap of het recht om kinderen te adopteren.

Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Noorwegen
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Slovenië
Lees ook:Fins parlement stemt voor homohuwelijk
Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>