Hiv/aids: 60.000 mensen krijgen voorlichting dankzij de VriendenLoterij

De afgelopen jaren kregen zo’n 60.000 mensen voorlichting over hiv en aids en konden bezoekers van festivals, markten en buurtactiviteiten zich laten testen op hiv en andere soa’s. De VriendenLoterij sponsorde de bouw van een Mobiele Gezondheidsbus, waarmee de GGD mensen kan bereiken die normaal niet zo snel aankloppen. Publieksvoorlichter Germaine Akkermans: ‘Ik kom uit Suriname en weet dat het niet voor iedereen makkelijk is om over seksuele gezondheid te praten. De bus komt naar de mensen toe en ik merk dat dit drempelverlagend werkt en mensen makkelijker om advies vragen of zich op hiv en andere soa’s laten testen’ (bron: persbericht).

Het doel van de Mobiele Gezondheidsbus is om hiv en andere soa’s op te sporen en voorlichting te geven. Tien dagen na de test in de bus ontvangen mensen per sms of telefoon de uitslag en worden ze in geval van een positieve uitslag doorgestuurd naar een soa-poli van de GGD. Ze worden daar zo snel mogelijk behandeld, zodat verdere verspreiding van hiv en andere soa’s wordt tegen gegaan. Door de extra financiële bijdrage van de VriendenLoterij heeft het Aids Fonds veel mensen op locatie kunnen testen en voorlichting kunnen geven. De VriendenLoterij is al jarenlang een belangrijke partner van het Aids Fonds. Wilt u voor het Aids Fonds meespelen met de VriendenLoterij en kans maken op mooie prijzen dan kunt u zich hier inschrijven.

Lees ook:Veel mensen hebben hiv en weten dat niet
Lees ook:Betrouwbaar testadvies met eerste online soa-testwijzer ADVIES.CHAT
Lees ook:Nederlandse hiv-bestrijding moet beter
Lees ook:Hiv-testweek in Amsterdam van start met ‘test-bushokje’
Lees ook:Nieuwe campagne Aids Fonds van start: Ik wil blijven leven – Geen medicijnen is doodzonde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>