‘Homoseksualiteit is een zonde en hoort niet in de kerk thuis’

@Erik Feenstra

Daar gaan we weer … ‘Homoseksualiteit hoort niet in de kerk thuis en is een zonde, net als stelen en moorden’. Dat schreef het 21-jarige CDA-bestuurslid van Hellevoetsluis, Andrei Vreeling, op Facebook. ‘Maar voor elke zonde is vergiffenis mogelijk’, dát dus nog net weer wel, aldus Vreling, die zich ‘geen homohater‘ noemt. Voorzitter Hans Meerman van de Hellevoetse CDA en zijn vrouw Cilia, fractievoorzitter, toonden zich not amused.

Ze wilden Vreeling over zijn uitlating aan de tand voelen, maar toen was de vogel al gevlogen: Vreling was opgestapt als bestuurslid en steunfractielid en zei op persoonlijke titel te hebben geschreven en niets van zijn uitlatingen terug te nemen. Hij ze ier werl bij dat zijn opvattingen niet die van het CDA zijn. Vreeling werd vorig jaar uit de jongerenraad gegooid, nadat hij een foto van drie ezels op Twitter had gezet met de vermelding dat dit de burgemeester en wethouders van Hellvoetsluis waren. Het jaar hield de politie hem aan, omdat hij over de zelfmoord van een 13-jarig meisje had getwitterd: ‘Even mijn bangalijst (‘slettenlijst’) bijwerken. Er viel iemand af.’ Het is op zijn zachtst gezegd verwonderlijk dat deze meneer na zo’n kwetsende uitlating (hij vond het zelf ‘een grap’) überhaupt namens een gerenommeerde partij als het CDA in de raad mocht plaatsnemen.

Zie ook: ‘Homomannen zijn superieur’

Lees ook:Berlusconi: liever jonge meisjes dan homo’s
Lees ook:De man die als vrouw door het leven moest
Lees ook:Medestudenten mogelijk aangeklaagd om zelfmoord homotiener
Lees ook:Schoolbestuurder wenst homo’s de dood in
Lees ook:HEMA maakt kinderafdeling genderneutraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>