Familie Stephen Gately heropent onderzoek rondom zijn dood

In oktober 2009 werd Stephen Gately, gay zanger van de Ierse boyband Boyzone dood aangetroffen in een hotelkamer op Mallorca waar hij vakantie hield. Gately werd slechts 33 jaar. De oorzaak van zijn dood bleef altijd onduidelijk. Hij zou aan een niet eerder geconstateerde hartafwijking zijn overleden. Na een avondje stappen met vrienden kwam hij terug op zijn kamer, ging slapen en werd niet meer wakker. Vijf jaar na zijn dood wil zijn familie het onderzoek rondom zijn dood heropenen.

Tien jaar voor zijn dood was Gately openlijk uit de kast gekomen. In die tijd bracht de band het nummer ‘No Matter’ uit: een lied dat sindsdien als Gay pride song wordt gezien. In 2006 ging Gately een geregistreerd partnerschap aan met Andy Cowles. Samen bezaten ze een appartement op Mallorca. Naar het schijnt ruziet de familie van Gately met hem over dit appartement en gemeenschappelijke eigendommen.

 

Lees ook:Boyzone zanger Stephen Gately overleden
Lees ook:Boyzone zanger Gately stierf aan longoedeem
Lees ook:Coming-out zanger Westlife zanger dankzij Gately
Lees ook:Uitvaart Boyzone zanger Gately in Dublin
Lees ook:Boyzone wint Stonewall Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>