Gay Kiss-in supermarkt Brighton die ‘walgelijke’ lesbo’s verwijderde

In een supermarkt in het Britse Brighton zijn honderden mensen op een gay kiss-in afgekomen, om te protesteren tegen een homofoob incident. Een veiligheidsbeambte had een lesbisch stel gesommeerd de zaak te verlaten, nadat ze elkaar vluchtig hadden gezoend. Volgens de beambte had een klant geklaagd dat de aanblik van de zoenende dames ‘walgelijk’ was en haar kinderen kon schaden.

Zo’n tweehonderd mensen togen voor de gay kiss-in naar de supermarkt, ‘gewapend’ met spandoeken die homorechten steunen. Een woordvoerder van de supermarktketen Sainsbury zei later dat ‘dit nooit had mogen gebeuren’. De dames hadden zich niet ‘onbehoorlijk’ gedragen en de guard had zich door een derde partij laten leiden, aldus de woordvoerder. De supermarktketen verklaarde dat het 100 pond zal doneren aan een door de dames uit te kiezen goed doel.

Lees ook:Londen: ‘big gay kiss-in’ nadat homostel uit supermarkt was gezet
Lees ook:Blush, nieuw roze feest in Den Haag
Lees ook:Kiss-Ins tijdens Internationale Dag tegen homofobie
Lees ook:Hawaii: lesbisch koppel krijgt 80.000 dollar vanwege arrestatie na kus
Lees ook:Kiss In 2009 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>