Zijn homo’s voortaan echt welkom in de katholieke kerk?

Het Vaticaan wordt milder voor homo’s. Met juichende koppen meldde de media dat de katholieke kerk aardiger wordt voor homo’s, ongehuwd samenwonenden en niet door de kerk ingezegende huwelijken. Het ‘homohuwelijk’ blijft voor het Vaticaan echter een brug te ver. Dat is de uitkomst van een besloten synode van 250 bisschoppen in Rome. Of de katholieke kerk in de toekomst de deuren écht wagenwijd openzet voor homo’s, valt nog bezien.

De uitkomsten van de net afgesloten bijeenkomst worden volgend jaar op een mega openbare synode in Rome besproken. Daar komen alle bisschoppen van over de hele wereld bijeen. Als het aan paus Franciscus ligt, gaat de bezem door het eeuwenoude instituut, maar je zou het aantal hardnekkige conservatieve kerkvaders niet de kost willen geven, dus de uitkomst van die supersynode valt op dit moment allesbehalve te voorspellen. De paus had de 250 bisschoppen uitgenodigd om achter gesloten deuren in alle openheid over ‘heikele thema’s‘ als homoseksualiteit, abortus, hertrouwen na echtscheiding en andere in de ogen van de kerk ‘gruwelijkheden’ te bespreken. Al eeuwenlang sluit de katholieke kerk halsstarrig de ogen voor veranderingen in de samenleving. Dat de paus bisschoppen naar Rome haalde om hierover met elkaar te praten, is op zich natuurlijk een eerste stap in de goede richting.

Lees ook:Kerk helemaal niet milder voor homo’s
Lees ook:Homohuwelijk blijft onbespreekbaar voor Vaticaan
Lees ook:Vaticaan lanceert website over seksueel misbruik
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Bisschoppen praten over ‘heikele thema’s’ als homoseksualiteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zijn homo’s voortaan echt welkom in de katholieke kerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>