Coming Out Dag 2014

Vrijdag 10 oktober is het Nationale Coming Out dag. Dit jaar staat de dag in het teken van biseksualiteit. In het hele land zijn verschillende roze activiteiten en wapperen van 16 tot 17 uur regenboogvlaggen op 44 gemeentehuizen en het ministerie van Onderwijs. De Coming Out dag wordt geïnitieerd door onder meer het COC en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Zo organiseert COC Amsterdam een roze rondleiding door het Rijksmuseum, wordt in Den Haag de winnaar van de John Blankensteinprijs 2014 bekendgemaakt, beleeft Den Bosch een Coming-out week, Enschede een Regenboogontbijt en flashmobs in het centrum, Groningen de Regenboogweek, Delft een dag vol kunst, film en sport en zijn er roze feesten in onder meer Alkmaar, Den Haag, Groningen en Leiden. Op Coming Out Dag wordt in tal van landen stilgestaan bij de positie van LHBT’s. De internationale Coming Out Day is op zaterdag 11 oktober en gaat terug naar 1988 in de Verenigde Staten. Het jaar daarvoor vond 11 oktober de eerste March on Washington for Lesbian and Gay Rights plaats. In Nederland introduceerde minister Plasterk deze dag in 2009.

Lees ook:Coming Out Dag 2012 in teken van sport
Lees ook:Record aantal gemeenten doen mee aan Coming Out Dag
Lees ook:Coming Out Dag 2015
Lees ook:Startschot Coming Out Dag bij Shell Pernis
Lees ook:Coming Out Dag 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>