Atjeh bestraft homoseks met stokslagen

De Indonesische provincie Atjeh heeft een wet op homoseksualiteit veranderd, waardoor homo’s voortaan worden bestraft met publiekelijke geseling en honderd  zweepslagen. Atjeh is het enige deel van Indonesië met de Sharia-wetgeving, waarop deze nieuwe ant-homowet is gebaseerd. Atjeh is een autonome Indonesische provincie op het gebied van Justitie. 

De nieuwe geldt voor mannen en vrouwen, moslims en niet-moslims.  Het wetsontwerp werd vorig jaar ingediend. In 2009 werd een wetsontwerp ingediend dat op homoseksualiteit liet bestraffen, maar daarover sprak de gouverneur van de provincie na internationale protesten zijn veto uit. In de rest van Indonesië is homoseksualiteit legaal, al ligt de toegestane leeftijd hoger dan bij hetero’s. Ook gokkers, drinkers en vreemdgangers riskeren in Atjeh voortaan stokslagen. De provincie wilde vreemdgaan eigenlijk bestraffen met steniging, maar daar stak de federale overheid in Jakarta een stokje voor.

Lees ook:Atjeh wil homoseks met 100 zweepslagen gaan bestraffen
Lees ook:Indonesië; homokoppel in Atjeh veroordeeld tot 85 stokslagen
Lees ook:Strenge wet tegen homo’s en overspel in Atjeh
Lees ook:Homo’s, crossdressing en blote huid taboe op Indonesische televisie
Lees ook:Is Indonesië als vakantiebestemming voor homo’s nog wel veilig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>