Homo- en vrouwvriendelijke moskee Kaapstad gesloten ‘wegens parkeerproblemen’

In Kaapstad ging vier dagen geleden een homo- en vrouwvriendelijke moskee open, met maar één ingang voor zowel mannen als vrouwen. Op last van de gemeente is die deur nu alweer gesloten, officieel vanwege ‘een gebrek aan parkeerplaatsen’. Tai Hargey, oprichter van de moskee, denkt dat de gemeente bang is voor ‘een tsunami aan klachten’.

Zelf kreeg hij meteen na de opening te maken met een regen van kritiek uit de moslimhoek. Hargey vindt dat de gemeente allerlei regeltjes misbruikt om de vrijheid van godsdienst in te perken. ‘Ze zijn bang dat er een eind komt aan hun theologische monopoly, als deze moskee een succes wordt. En dat terwijl de moskee een kopie is van het origineel in Medina, waar mannen en voruwen door één deur komen om te bidden.’

Lees ook:Hoogste bestuursrechter: Den Haag ontsloeg weigerambtenaar terecht
Lees ook:Geen hand geven, geen kans op baan
Lees ook:Rabbijn: ‘Leven niet zeker in Nederland’
Lees ook:Homo-imam blijkt nep
Lees ook:Humanistisch Verbond uit afschuw over aanslag op vrijheid van meningsuiting in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>