San Francisco mogelijk eerste stad ter wereld die gratis PrEP als hiv-preventie aanbiedt

San Francisco zou de eerste stad ter wereld kunnen zijn die gratis PrEP aanbiedt als hiv-preventie. Het middel Truvada, succesvol bij reguliere behandelingen om hiv een halt toe te roepen. Dat maakte de San Francisco Board of Supervisors bekend. Het is een reactie op het bericht van supervisor Scott Wiener eerder deze week, die als eerste politicus het middel als preventie gaat gebruiken.

Zijn collega David Campos zei er ‘ziek van te zijn’ dat zoveel mensen van 18 tot 21 jaar hiv hebben opgelopen: ‘We weten dat dit niet nodig is.’ De voorzitter van de Aids Healthcare Foundation, Michael Weinstein’, noemde Truvada eerder dit jaar een ‘party-drug’ die menigeen in zijn ogen ten onrechte als alternatief voor het condoom kan beschouwen.

Lees ook:Amsterdamse hiv-preventie-activisten lanceren PrEPnu.nl
Lees ook:Is preventie hiv-medicijn PrEP ‘vrijbrief voor onveilige seks’?
Lees ook:Family Foundation gaat 40 dagen vasten tegen homohuwelijk
Lees ook:PrEP eerdaags verkrijgbaar in Frankrijk
Lees ook:Studie: ‘Na 32 maanden PrEP niet één nieuw geval van hiv’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>