Aanpak homofoob geweld wordt topprioriteit politie

De aanpak van homofoob geweld wordt de komende vier jaar topprioriteit bij de politie. Dat staat in de Veiligheidsagenda 2015-2018, die minister Opstelten van Veiligheid en Justitie naar de Tweede Kamer stuurt. De aanpak van homofoob geweld maakt deel uit van zes hoofdprioriteiten die de minister, het Openbaar Ministerie en burgemeester deze zomer overeenkwamen.

Opstelten komt hiermee een overeenkomst na, die hij in mei met het COC sloot. Het COC dringt al jaren aan op meer prioriteit voor homofoob geweld. In januari maakte de politie cijfers bekend, waaruit bleek dat geweld tegen homo’s de afgelopen jaren fors was toegenomen.

Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet
Lees ook:Hardere aanpak geweld tegen homo’s
Lees ook:Bijna kwart Nederlandse homo’s slachtoffer van antihomogeweld
Lees ook:Oproep COC aan informateur: geef prioriteit aan aanpak geweld tegen LHBTI’s
Lees ook:OM, politie en COC slaan handen ineen tegen homofoob geweld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aanpak homofoob geweld wordt topprioriteit politie

  1. A. Mathijsen

    Dat is mooi, maar tegelijkertijd handelt de politie zelf homo-fobisch op zoals blijkt in de regio Breda! Zolang er dergelijke homo-fobische opdrachten binnen de politie worden gegeven blijft er angst voor ‘blauw’ bestaan, en zullen homo’s zich wel twee keer bedenken voordat zij naar de politie gaan om aangifte te doen van homo-fobisch geweld. Is dit misschien gewoon windowdressing?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>