Stonewall stuurt voetballers regenboogveters

Stonewall, de Britse variant van het COC, stuurt alle voetballers in de Britse eredivisie veters in de regenboogkleuren. De campagne wordt mede ondersteund door het dagblad Metro, Arsenal, Man City en de Duitse voetbalprof Thomas Hitzlsperger, die begin dit jaar uit de kast kwam. In 2013 zond Stonewall ook regenboogveters rond en menig voetbalprof reeg ze in hun schoenen.

Die campagne werd gesteund door onder meer het ministerie van Cultuur, Media en Sport, Ed Milband, Stephen Fry en Gary Lineker. Stonewall hoopt dat de actie ook dit jaar weer succes heeft. ‘Homofobie is nog altijd schering en inslag in het voetbal’, aldus Stonewall-baas Ruth Hunt. ‘Dat moet veranderen. Vorig jaar had de vetercampagne succes, maar we hebben nog een lange weg te gaan.’ Spelers en fans  is verzocht in het weekend van 13 en 14 september hun steun te betuigen.

Lees ook:Britse reclame: Gay, get over it!
Lees ook:Stonewall viert 21 jarig bestaan
Lees ook:Stonewall gaat nu ook actievoeren voor transrechten
Lees ook:Stonewall Awards zijn ‘uit de tijd’ en gaan verdwijnen
Lees ook:Stonewall 2009 Award Gala in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>