Russische blogger beschuldigd van creëren ‘homo-terroristische onderwereld’

Een Russische blogger is door veiligheidsdiensten ervan beschuldigd dat hij een ‘homo terroristen onderwereld‘  wil creëren. En passant werd hem verweten dat hij Oekraïne zou ondersteunen. Andrei Marchenko uit de regio Khabarovsk in het oosten van Rusland vertelde dat meerdere leden van de landelijke veiligheidsdienst bij hem binnenvielen en zijn appartement ‘binnenbuiten keerden’.

Ze waren volgens de blogger op zoek naar Amerikaanse dollars, materiaal over extremisten en drugs en benaderden hem ‘erg agressief’. Marchensko ondersteunt homorechten op zijn blog.  Er werden vier computers, vijf telefoons, USB-sticks, hard discs en een modem in beslag genomen. Vrijdag moet hij zich melden op he tureau voor verdere ondervraging. Hij riskeert vier jaar celstraf, als hij schuldig wordt bevonden. Er is ook een aanklacht ingediend tegen een lokale LGBT-activist.

Lees ook:Co-blogger krijgt eigen blog erbij
Lees ook:Politie-inval in homodisco Cockring
Lees ook:Inval in homocafés April en Arc
Lees ook:Lesbische blogger in Syrië is fake
Lees ook:Was schutter homoclub Pulse in Orlando zelf homo?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>